четвъртък, 21 януари 2016 г.

Съмп за морски аквариум "ReefDream"

"REEF DREAM" съмпове за ценители!
Качество и перфекционизъм - дори в това, което не е на показ!
Основен елемент за функционирането на всеки морски аквариум или система, това е филтрациония аквариум или така наречения "съмп". За изключителната важност на този елемент говорят процесите протичащи в него. Тук се извършва най-важната част от механичната, биологичната и химичната филтрация на водата в аквариума. Ето защо ние отделяме изключително голямо внимание при неговото проектиране и изработка.
Нашите съмпове Reef Dream са съчетание от функционалност, надеждност и високо качество, с изключително внимание към всеки детайл. Те са резултат от дългогодишния ни опит в проектирането, изработката и поддръжката на морски аквариуми и системи.
  • Уникален номер 
Всеки съмп Reef Dream има индивидуален номер, който добавяме в момента на продажбата. Този номер се запазва в нашият архив и с това той става уникален - лично за вас! Ние сме убедени в качеството на нашата работа и чрез този номер Вие получавате 10 годишна гаранция! Много повече от живота на един средностатистически морски аквариум! Ако след десет годишна употреба вашият аквариум все още е функциониращ, ние с удоволствие ще заменим вашия Reef Dream с чисто нов, напълно безплатно!
поръчков съмп Reef Dream  с добавен индивидуален номер
  • Обработени ръбове на стъклата
Съмповете Reef Dream се изработват от флоатни стъкла с дебелина 6 мм за основния аквариум и 5 мм за някои от преградите. Ръбовете на всички стъкла са с машинен полиран кант.
  • Вграден осмозен съд
Всеки съмп има вграден съд за осмозна вода. Той позволява морския аквариум да бъде автономен по отношение поддържане нивото на водата в съмпа - от 10 до 15 дни (според дневното количество на изпаряваната вода).
  • Автоматична доливна система
В отделението за подкачващата помпа има монтирани два сензора на автоматичната доливна система. Те са разположени на държачи, чрез които лесно може да се зададе необходимото минимално и максимално ниво на водата. 
Кутията на самата система за автоматично доливане стабилно закрепена върху капака на осмозния съд.
  • Подвижна преграда за регулиране нивото в скимърното отделение
Всеки протеинов скимър има оптимално работно ниво на водата препоръчано от самия производител. Това е изключително важен параметър и трябва да се взема под внимание при изработката на съмпа. Обикновено оптималното ниво е зададено в определен интервал от няколко сантиметра и точното настройване на скимъра става в процеса на неговата работа, т.е. след старта на морския аквариум. Това означава, че една грешка в предварителните планове при проектирането и изработката на съмпа, или евентуална смяна на използвания в момента скимър ще ви изправят пред проблем. Разбира се той е решим с предлаганите на пазара регулируеми подложки за скимъри, но с тях се увеличава шумът и вибрациите от помпата на скимъра. Затова ние сме предвидили подвижна преграда, между отделението на скимъра и отделението на връщащата помпа. Чрез два пластмасови болта корекциите в нивото на водата при скимъра става изключително лесно във всеки един момент. Така, при необходимост смяната на стария скимър с нов, вече не налага и подмяната на съмпа или някакви преработки на съществуващия!
  • Отделение за медийни реактори  
Всеки съмп Reef Dream има отделение за разполагане на различни медийни реактори - за активен въглен, фосфат ремувър, пелети и др. Това отделение също може да се използва за биологична филтрация, чрез поставяне на различни керамични медии, бейсрок или живи камъни.
  • Отделение за механична и биологична филтрация
Пречистването на водата постъпваща в съмпа започва винаги с механична филтрация. Това е ролята на първото отделение на съмпа Reef Dream. Филтрацията може да се извърши по два начина: чрез използване на филтърна вата или чрез поставяне на така наречените филтърни чорапи. Тук всеки морски акварист има възможност да направи сам своя избор, според своите собствени предпочитания или моментни нужди.
Ако изборът е филтърната вата, трябва да се постави решетката за вата.
В този случай освен филтърната вата, цялото пространство под решетката може да бъде заето от керамична медия или биотопки:
Ако изборът са филтърните чорапи, за целта се поставят съответните държачи за тях. При по-малкия съмп Reef Dream S те са два, а при Reef Dream M - 3 броя.
  •  Покривни капаци
Изпарението на вода от съмповете и влагата в шкафовете, където те са разположени е голям проблем за всеки акварист. Освен чисто естетическите ефекти върху повърхностите на шкафа, влагата е и доста опасна. В комбинация с електрическия ток от разклонителите и електрическите контакти е сериозна предпоставка за различни инциденти, като най-лошият сценарий може да завърши дори с пожар!!! Това е причината нашите съмпове Reef Dream  да са изцяло покрити с капаци изработени от pvc плоскост. Изпарената вода се кондензира по тяхната вътрешна повърхност и по този начин влагата остава вътре в съмпа. Влагата в шкафа се редуцира с 80-90%! Разбира се капакът е съставен от отделни модули за различните отделения за по-лесна експлоатация. Върху всеки има предвидени съответните отвори не само за по-лесното им отваряне, но и за кабелите на техниката разположена в самия съмп.
В капака на всеки съмп Reef Dream има планка с отвори, в които се поставят маркучите на дозиращите помпи.
  • Анти вибрационна подложка
Всеки съмп Reef Dream има анти вибрационна неопренова подложка с дебелина 10 мм. Тя изпълнява две основни функции, като първата е нейната защитна роля за безопасното използване на съмпа, предпазвайки го от неравности на повърхността, където е разположен. Втората, но не и по-важност е, че тя намалява до  70 % вибрациите от помпите и съответно шумът от резонанса в тяхната работа . Това е особено важно при компромисно използване на китайска техника или при разположение на аквариума близо до легло, където шумът през нощта не е за предпочитане.

В нашия онлайн магазин morskiakvarium.bg предлагаме два стандартни модела:
  • Reef Dream S с размери 750 х 400 х 400 мм (дължина:ширина:височина) и приблизителен работен обем от 60 литра. Той е подходящ за филтърен съд на морски аквариуми до 500 литра.
  • Reef Dream M  с размери 1000 х 400 х 400 мм (дължина:ширина:височина) и приблизителен работен обем от 100 литра. Той е подходящ за филтърен съд на морски аквариум до 1000 литра.
Изработваме нашите съмпове Reef Dream и по поръчка, според индивидуалните потребности на вашата морска система.

Няма коментари:

Публикуване на коментар